Zdroj: enlightenedmedia2 from Canva
Kynutý pšeničný chléb
Domácí kynutý pšeničný chléb. Velmi jednoduchý na přípravu a konečný výsledek vám dodá domácí chuť a vůni.
Ingredience
- 500 g Pšeničná mouka
- 30 g čerstvé droždí
- 1 hrnek horká voda
- 2 čajové lžičky sůl
- 1 čajová lžička cukr
Nejnovější letáky
Postup
V malé nádobě rozpusťte kvasnice ve vlažné vodě, přidejte cukr a nechte 15 minut, aby kvasnice začaly pracovat.
Ve velké míse smíchej mouku se solí. Přidej k ní aktivní droždí. Vypracuj těsto do hladké konzistence. Když se ti to podaří, přikryj misku utěrkou a nechej na teplém místě hodinu.
Po této době by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Znovu ho vypracujte asi 5 minut a poté vytvořte bochník. Přemístěte těsto do vymazané pekáčky na chleba nebo jej položte na plech vyložený pečicím papírem.
Přikryjte ho utěrkou a nechte stát dalších 30 minut. Během této doby by mělo těsto opět vyrůst.
Předehřejte troubu na 220°C a pečte chléb 30-35 minut, dokud nebude zlatavý a křupavý. Po upečení vyjměte chléb z formy a nechte jej vychladnout na mřížce.