INZERCE

Zdroj: enlightenedmedia2 from Canva

Kynutý pšeničný chléb

Domácí kynutý pšeničný chléb. Velmi jednoduchý na přípravu a konečný výsledek vám dodá domácí chuť a vůni.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 500 g Pšeničná mouka Přidáno do
  • 30 g čerstvé droždí Přidáno do
  • 1 hrnek horká voda Přidáno do
  • 2 čajové lžičky sůl Přidáno do
  • 1 čajová lžička cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

200 min.
1. Krok

V malé nádobě rozpusťte kvasnice ve vlažné vodě, přidejte cukr a nechte 15 minut, aby kvasnice začaly pracovat.

2. Krok

Ve velké míse smíchej mouku se solí. Přidej k ní aktivní droždí. Vypracuj těsto do hladké konzistence. Když se ti to podaří, přikryj misku utěrkou a nechej na teplém místě hodinu.

3. Krok

Po této době by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Znovu ho vypracujte asi 5 minut a poté vytvořte bochník. Přemístěte těsto do vymazané pekáčky na chleba nebo jej položte na plech vyložený pečicím papírem.

4. Krok

Přikryjte ho utěrkou a nechte stát dalších 30 minut. Během této doby by mělo těsto opět vyrůst.

5. Krok

Předehřejte troubu na 220°C a pečte chléb 30-35 minut, dokud nebude zlatavý a křupavý. Po upečení vyjměte chléb z formy a nechte jej vychladnout na mřížce.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty