Kynuté těsto ze sušeného droždí
Kynuté těsto ze sušeného droždí je univerzální recept, který můžete využít na pizzu, housky, buchty a další pečivo. Je to praktický recept na těsto, které chutná výborně a je snadné na přípravu.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 1 taška sušeného droždí
- 2 Lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 300 ml vlažné vody
- 2 Lžíce olivového oleje
Nejnovější letáky
Postup
Do mísy si nasypeme mouku, přidáme sušené droždí, cukr a sůl.
Postupně přiléváme vlažnou vodu a zároveň hněteme těsto.
Jakmile se voda spojí s moukou, přidáme olivový olej a hněteme, dokud nevznikne hladké těsto.
Těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a důkladně ho vypracujeme, až se přestane lepit.
Poté těsto vložíme zpět do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout zhruba hodinu, nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
Po vykynutí můžeme těsto dle libosti dále zpracovávat - vytvarovat na pizzu, housky, buchty anebo třeba šišky. Kynutý koláč ze sušeného droždí je skvělou volbou z tohoto těsta!