Kynuté Těsto s Majonézou
Recept na kynuté těsto s majonézou je jednoduchou a univerzální volbou, když potřebujete vyrobit voňavé a nadýchané těsto pro pizzu, rohlíky, housky či koláče. Těsto je velmi jednoduché na přípravu a majonéza mu dodá jemnost a specifickou chuť.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 1 taška sušeného droždí
- 250 ml mléka
- 2 lžíce soli
- 1 lžička cukru
- 4 lžíce majonézy
- 2 lžice olivového oleje
Nejnovější letáky
Postup
V teplém mléce rozpustíme cukr, přidáme sušené droždí a necháme 10 minut vzejít.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, přilijeme vzešlé droždí, majonézu a olivový olej.
Zpracujeme na hladké těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout zhruba 1 hodinu, nebo dokud se objem těsta nezdvojnásobí.
Kynuté těsto vyndáme na pomoučněný vál a rozdělíme na požadovaný počet porcí.
Těsto můžeme upravit podle receptu, který následuje - můžeme vytvořit pizzu, rohlíky, housky nebo koláče.
Necháme ještě 15 minut kynout, poté pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 15-20 minut, do zlatova.