Zdroj: FB: Monsieur Cuisine CZ - příslušenství & vychytávky & inspirace & recepty
Kynuté housky
Kynuté housky jsou klasickým pečivem, které si můžete vychutnat k snídani nebo k obědu. Jsou skvělé samy o sobě, ale také jako doplněk k jiným pokrmům.
Ingredience
Těsto:
- 500 g polohrubá mouka
- 20 g čerstvé droždí
- 250 ml mléka
- 1 lžička cukr
- 1 lžička Soli
- 50 g máslo
- 1 vejce
- lněné semínko
Na potření a posypání:
- 1 vejce
Nejnovější letáky
Postup
Plech vyložte pečicím papírem.
Do mísy nalijte hrnek vlažného mléka, cukr a lžičku mouky.
Rozdrobte droždí a vše smíchejte. Nechte droždí několik minut vzejít.
Do mísy prosejte mouku a vmíchejte sůl.
Přidejte kvásek, zbylé vlažné mléko, změklý tuk, lněné semínko a vejce.
Vypracujte hustší těsto.
Těsto lehce poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 8 dílů a poté na další 3 díly, ze kterých budeme plést.
Vyválíme je na pomoučené desce a upleteme z nich bochánek.
Housky položíme na plech a necháme několik minut kynout.
Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C.