INZERCE

Zdroj: FB: Monsieur Cuisine CZ - příslušenství & vychytávky & inspirace & recepty

Kynuté housky

Kynuté housky jsou klasickým pečivem, které si můžete vychutnat k snídani nebo k obědu. Jsou skvělé samy o sobě, ale také jako doplněk k jiným pokrmům.

INZERCE

Ingredience

porce
10

Těsto:

  • 500 g polohrubá mouka Přidáno do
  • 20 g čerstvé droždí Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 1 lžička cukr Přidáno do
  • 1 lžička Soli Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • lněné semínko Přidáno do

Na potření a posypání:

  • 1 vejce Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Plech vyložte pečicím papírem.

2. Krok

Do mísy nalijte hrnek vlažného mléka, cukr a lžičku mouky.

3. Krok

Rozdrobte droždí a vše smíchejte. Nechte droždí několik minut vzejít.

4. Krok

Do mísy prosejte mouku a vmíchejte sůl.

5. Krok

Přidejte kvásek, zbylé vlažné mléko, změklý tuk, lněné semínko a vejce.

6. Krok

Vypracujte hustší těsto.

7. Krok

Těsto lehce poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

8. Krok

Vykynuté těsto rozdělíme na 8 dílů a poté na další 3 díly, ze kterých budeme plést.

9. Krok

Vyválíme je na pomoučené desce a upleteme z nich bochánek.

10. Krok

Housky položíme na plech a necháme několik minut kynout.

11. Krok

Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Smažené

485 recepty

Oběd

2750 recepty

Dorty

313 recepty

Pečivo

514 recepty

Dýně

49 recepty

Zavařené

369 recepty

Saláty

264 recepty

Levná jídla

683 recepty

Rýže

174 recepty

Droždí

242 recepty