INZERCE
Zdroj: FB: Bezva recepty
Kváskové koblihy
Křupavé a aromatické kváskové koblihy představují ideální pečivo pro snídani nebo svačinu. Tento recept je jednoduchý a výsledkem jsou vždy dokonale nadýchané buchtičky.
INZERCE
Ingredience
porce
8
Startér:
- 2 pl Mateřský kvas
- 150 g mouka hladká speciální
- 150 ml vlažná voda
Těsto:
- 350 g mouka hladká speciální
- 160 g zakysaná smetana
- 80 ml plnotučné mléko
- 40 g Rozpuštěné máslo
- 40 g Rozpuštěné máslo
- 1 ks vanilkový cukr
- 1 kl sůl
- 1 pl rum
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Na večer před pečením si připravíme kvas. V skleněné misce nebo sklenici smícháme mateřský kvásek s moukou a vodou. Přikryjeme ho fólií.
2. Krok
Druhý den připravíme těsto ze zakysaného těsta, mouky, mléka, rozpuštěného másla, vanilkového cukru, soli a rumu.
3. Krok
Často přikryjeme utěrkou a necháme kynout 3 hodiny na teplém místě.
4. Krok
Poté těsto přeložíme na pomoučený prkénko a protáhneme ho. Vykrájíme z něj rohlíčky, které položíme na plech s papírem na pečení.
5. Krok
Necháme je chvíli ještě zkysnout a vytvoříme uprostřed důlky.
6. Krok
Šišky smažíme v kastrolu tak, že v něm plavou.