INZERCE

Zdroj: FB: Bezva recepty

Kváskové koblihy

Křupavé a aromatické kváskové koblihy představují ideální pečivo pro snídani nebo svačinu. Tento recept je jednoduchý a výsledkem jsou vždy dokonale nadýchané buchtičky.

INZERCE

Ingredience

porce
8

Startér:

  • 2 pl Mateřský kvas Přidáno do
  • 150 g mouka hladká speciální Přidáno do
  • 150 ml vlažná voda Přidáno do

Těsto:

  • 350 g mouka hladká speciální Přidáno do
  • 160 g zakysaná smetana Přidáno do
  • 80 ml plnotučné mléko Přidáno do
  • 40 g Rozpuštěné máslo Přidáno do
  • 40 g Rozpuštěné máslo Přidáno do
  • 1 ks vanilkový cukr Přidáno do
  • 1 kl sůl Přidáno do
  • 1 pl rum Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Na večer před pečením si připravíme kvas. V skleněné misce nebo sklenici smícháme mateřský kvásek s moukou a vodou. Přikryjeme ho fólií.

2. Krok

Druhý den připravíme těsto ze zakysaného těsta, mouky, mléka, rozpuštěného másla, vanilkového cukru, soli a rumu.

3. Krok

Často přikryjeme utěrkou a necháme kynout 3 hodiny na teplém místě.

4. Krok

Poté těsto přeložíme na pomoučený prkénko a protáhneme ho. Vykrájíme z něj rohlíčky, které položíme na plech s papírem na pečení.

5. Krok

Necháme je chvíli ještě zkysnout a vytvoříme uprostřed důlky.

6. Krok

Šišky smažíme v kastrolu tak, že v něm plavou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty