Zdroj: Canva
Kuřecí tikka masala s basmati rýží
Máte rádi indickou kuchyni? Tak to jistě znáte nejlepší recept indické kuchyně, kterým je skvělá a lahodná tikka masala! Omáčka tikka masala je výborným pokrmem, který si zamiluje i vaše rodina.
Ingredience
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 200 g řeckého jogurtu
- 2 Lžíce tikka masala koření
- 1 lžička mletého koriandru
- 1⁄2 lžičky mletého kmínu
- 1⁄2 lžičky mleté kurkumy
- 1⁄2 lžičky mletého kardamomu
- 1⁄2 lžičky mleté papriky
- 1 Lžíce citronové šťávy
- 2 Lžíce oleje
- 400 ml kokosového mléka
- sůl
- pepř
- Čerstvá petrželka
- Basmati rýže
Nejnovější letáky
Postup
V misce smíchejte řecký jogurt, tikka masala koření, mletý koriandr, mletý kmín, mletou kurkumu, mletý kardamom, mletou papriku, citronovou šťávu, sůl a pepř.
Vytvoří se tak marináda pro kuřecí maso.
V marinádě ponořte nakrájené kuřecí maso a nechte ho marinovat v lednici po dobu nejméně 1 hodiny (ideálně přes noc), aby se všechny chutě propojily.
Ve velké pánvi či hrnci zahřejte olej na střední teplotu.
Přidejte jemně nasekanou cibuli, nasekaný česnek a nasekaný zázvor. Smažte je dozlatova a vytvořte aromatický základ.
Přidejte marinované kuřecí maso do pánve a smažte ho, dokud není vnější strana masa zatáhnuta a propečená.
Přilijte kokosové mléko do pánve a snižte teplotu na střední teplotu.
Nechte kuřecí maso vařit v omáčce cca 15-20 minut, nebo dokud není maso pěkně uvařené a omáčka není krásně hustá.
Mezitím připravte basmati rýži dle pokynů na obalu.
Obvykle se rýže vaří ve vodě se špetkou soli.
Kuřecí masala podávejte s připravenou basmati rýží.
Můžete ji také ozdobit nasekanou petrželkou.