Kuřecí Cordon blue
Jednoduché, a přitom tak chutné! Cordon blue recept je oblíbeným obědem nejen v Česku. Umíte jej připravit?
Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- 4 plátky vařené šunky
- 4 plátky syra
- 1⁄2 šálku hladké mouky
- 2 vejce
- 1⁄2 šálku strouhanky
- sůl
- pepř
- rostlinný olej
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte pracovní plochu.
Můžete ji pokrýt plastovým obalem či použít průhledný sáček na potraviny.
Položte řízečky na plochu a poklepáním nebo lehkým stlačením zploštěte řízečky na rovnoměrnou tloušťku.
Na každý řízek položte plátek šunky a sýra.
Překlopíme řízek na polovinu, takže šunka a sýr budou uvnitř. Ujistěte se, že jsou dobře uvnitř řízku a nevyčnívají z něj.
Vejce rozšlehejte ve mělké misce.
V další misce si připravte mouku.
Ve třetí misce si připravte strouhanku nebo strouhaný chléb.
Řízky osolte a opepřete podle chuti.
Připravte si středně velkou pánev a zahřejte v ní olej či máslo na střední teplotu.
Každý řízek nejdříve obalte v mouce, poté namočte do rozšlehaných vajec a nakonec obalte ve strouhance nebo strouhaném chlebu.
Ujistěte se, že řízky jsou pevně a rovnoměrně obalené.
Vložte obalené řízky do předehřáté pánve s olejem nebo máslem. Smažte je z obou stran do zlatavě hnědé barvy.
To by mělo trvat asi 4-5 minut na každé straně, ale dobu smažení si přizpůsobte tloušťce řízků.
Po uvaření je dejte na talíř s papírovým ubrouskem, aby se odstranil přebytečný tuk. Další alternativou je Kuřecí Cordon bleu v troubě.