Zdroj: Canva
Kuře tandoori
Indické kuře tandoori je tradiční indické jídlo, které je známé pro svou intenzivní chuť a výrazné kořenění. Zde je recept na kuře Tandoori, zvládnete jej připravit i u sebe doma?
Ingredience
- 800 g kuřecího masa
- 200 g řeckého jogurtu
- 2 Lžíce citronové šťávy
- 2 Lžíce Tandoori koření
- 2 Lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička zázvoru
- sůl
- cibule
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si v misce smíchejte řecký jogurt a citronovou šťávu, Tandoori koření, olej, česnek, zázvor a také sůl.
Vznikne vám tak skvělá marináda.
Kuřecí maso umyjte a usušte papírovým ubrouskem.
Řezané maso na několika místech propíchněte, aby se marináda lépe vstřebala.
Poté maso vložte do misky s marinádou a důkladně jej obalte, aby bylo maso pokryté marinádou ze všech stran.
Nechte maso marinovat v lednici alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc, abyste dosáhli co nejlepšího výsledku.
Předehřejte troubu na cca 200 °C.
Pekáček vystelete pečicím papírem nebo jej vymažte olejem, aby se maso nepřilepilo.
Umístěte marinované kusy kuřete na připravený pekáček a pečte je v předehřáté troubě cca 30-35 minut, dokud maso není zcela propečené a nedosahuje vnitřní teploty aspoň 75 °C.
Kuřecí paličky tandoori podávejte s čerstvě nakrájenou cibulí, s rajčaty a plátky citronu.
Můžete ještě pokapat maso citronovou šťávou a posypat čerstvými bylinkami jako koriandr či petržel.