:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/tGZthkyZKUYFYjZhF4aj/bd73eff91fa9183a7544990accf422.jpeg)
Zdroj: ola_p from Getty Images
Krůta na smetaně
Tento recept patří k mým nejoblíbenějším, protože miluji jednoduchost a bohatost chuti, kterou obsahují krůtí prsa na smetaně.
Ingredience
- 1 kg Krůtí maso
- 1 ks cibule
- 1 šálek Hladká mouka
- 1⁄2 litrů Smetana na vaření
- 1⁄2 hrnek bílé víno
- 3 stroužky Česnek
- máslo
- Sůl a černý pepř
- bobkový list
- Koriandr
- olivový olej
Nejnovější letáky
Postup
Krůtí maso nakrájejte na větší kousky a osolte. Tento krok je důležitý pro plnou chuť masa.
Na pánvi rozehřejte lžíci másla a olivového oleje a za stálého míchání maso opečte. Smažte maso dozlatova.
Pak ji vyjměte a odložte stranou. Na stejné pánvi osmahněte nakrájenou cibuli s česnekem, dokud nezesklovatí.
Přidejte mouku a za stálého míchání vařte, dokud nezačne měnit barvu.
Poté přidejte maso zpět do pánve a zalijte ho bílým vínem. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni vařte asi 20 minut.
Přilijte smetanu na vaření, přidejte bobkový list a koriandr. Jemně promíchejte a vařte 10 minut.
Nakonec krůtí krém osolte a opepřete podle chuti.