Křupavý máslový croissant
Máte rádi sladké snídaně ? Chcete se naladit na atmosféru francouzské kavárny ? Vyzkoušejte tento křupavý croissant podle mého receptu.
Ingredience
Suroviny
- 165 ml teplé vody
- 165 ml plnotučného mléka
- 8 gr droždí
- 50 gr krystalový cukr
- 515 gr hladké mouky
- 10 gr sůl
- 265 gr máslo
- 1 vejce
Na potření
- máslo
- cukr
- Mouka
Nejnovější letáky
Postup
Odměřte 165 ml teplé vody, 165 ml celého mléka, 8 gramů droždí, 50 gramů cukru, 515 gramů hladké mouky a 10 gramů soli do mísy stojanového mixéru.
Těsto míchejte na střední rychlosti 2-3 minuty, dokud se těsto začne pohybovat po míse.
Přidejte 40 gramů změklého másla do těsta a míchejte na vysokou rychlost 5 minut.
Pokud nepoužíváte stojanový mixér, hněťte těsto na prkénku rukama 6-7 minut.
Přeneste těsto do středně velké mísy a zformujte jej do napjatého kulového tvaru.
Nechte těsto odpočívat na vrchu lednice po dobu 90 minut.
Rozválejte těsto na obdélníkový tvar a složte ho napůl, aniž by se lepilo samo k sobě.
Rozválejte těsto válečkem a složte pravou stranu do středu, pak levou stranu do středu a celé těsto složte napůl.
Opakujte skládací proces, abyste získali čtyřnásobný počet vrstev bez dalšího válení.
Rozválejte těsto na tloušťku asi 0,6 cm a rozkrájejte ho na rovnoměrné trojúhelníky.
Trojúhelníky roztáhněte a zatáhněte je do těsných croissantů.
Nechte croissanty odpočívat na plechu vyloženém peřícím papírem.
Rozválejte těsto na croissanty na pečícímpapíru.
Předehřejte troubu na 220 stupnů
Croissanty potřete dvakrát směsí vejce a přibližně ml gramů celého mléka promíchaných dohromady.