Zdroj: Freepik
Křupavý křupavý jablečný salát z kedluben
Jako vášnivá kuchařka a milovnice syrové stravy si tento salát doma připravuji pravidelně. Kedlubnový salát s jedinečnou sladkou a lehce peprnou chutí je oblíbený odjakživa. Jedná se o jednoduchý, atraktivní a zdravý salát, bohatý na vitamin C a vlákninu. Oceníte jeho lehkou strukturu a příjemný kontrast mezi sladkým jablkem, trpkým citronem a křupavou kedlubnou.
Ingredience
- 2 Středně velké kedlubny
- 1 Velké jablko
- šťáva z jednoho citronu
- 1 polévková lžíce olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky na ozdobu (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Kedlubnu oloupejte, což je krok, který byste nikdy neměli vynechat, protože slupka může být poměrně tvrdá. Chcete se dostat ke sladkému a jemnému vnitřku. Oloupanou kedlubnu a jablko nastrouhejte do velké mísy. Tady je malý trik, který rád používám - vždy nechávám slupku jablka na povrchu, aby získalo extra výživný punc, ale pokud chcete, můžete ho oloupat.
Vymačkejte šťávu z jednoho citronu, která nejen zvýrazní celkovou chuť, ale také zabrání hnědnutí jablek. Podle mých zkušeností je čerstvá citronová šťáva vždy chutnější než balená. Poté pokapejte lžící olivového oleje. Často používám extra panenský olivový olej, který je prospěšný pro zdraví i chuť.
Salát podle chuti osolte a opepřete. Podle mého názoru se do salátů vždy nejlépe hodí čerstvě mletý černý pepř. Vše pěkně promíchejte a ujistěte se, že jsou všechny kousky obalené zálivkou.
Nakonec přidejte čerstvé bylinky, pokud máte chuť. Obvykle používám petrželku nebo kopr, ale klidně použijte své oblíbené bylinky. Přízdoba jim dodá nejen vizuální přitažlivost, ale také vrstvu chuti a svěžesti. Nyní je váš křupavý salát z kedluben připraven k podávání.