INZERCE
Zdroj: Nelea Reazanteva from Getty Images
Křemové houbové rizoto
Recept na chutné křemové houbové rizoto, které si snadno připravíte na oběd nebo večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Hlavní ingredience
- 300 g Rýže Arborio
- 300 g Houby
- 1 ks cibule
- 2 ks česnek
- petrželová nať
Nástroje
- 2 pl máslo
- 100 ml Bílé víno
- 1 kostka kuřecího vývaru
- 60 g parmazán
- 1 čl mletý černý pepř
- 1 čl Sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nasekanou cibuli a česnek a restujeme asi 5 minut, dokud cibule nezačne měnit barvu. Potom přidáme nakrájené šampiony a restujeme dalších 5 minut.
2. Krok
Rýži přidáme na pánev a lehce opečeme. Poté přidáme bílé víno a necháme ho vyprchat.
3. Krok
Přidáme kostku kuřecího vývaru a necháme rýži vařit, dokud se vývar nevstřebá. Poté přidáme další vývar a pokračujeme vařením, dokud rýže není měkká a krémová.
4. Krok
Když je rýže hotová, přidáme nastrouhaný parmazán a ochutíme solí a kořením.
5. Krok
Posypeme parmsanem, petrželovou natí a podáváme.