Zdroj: wmaster890 from Getty Images
Krémová polévka z celeru a brokolice
Jednoduchá, ale chutná a výživná polévka, která je ideální volbou pro chladné zimní dny nebo jako lehký oběd kdykoliv. Celer a brokolice nejenže skvěle chutnají dohromady, ale jsou také zdravé. Je překvapivě snadné ji připravit a jistě se stane oblíbenou vaší rodiny.
Ingredience
- 1 ks Středně velký celer
- 1 Hlava brokolice
- 1 gerezd česnek
- 1 ks Cibule
- 2 e olivový olej
- 11⁄2 l Zeleninový vývar
- 200 ml Tučná smetana
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Omyjte zeler a brokolici, a poté je nakrájejte na malé kousky. Rozsekáme také česnek a cibuli.
V velkém hrnci zahřejeme olivový olej, poté přidáme nasekanou cibuli a česnek. Dušte je, dokud cibule nezsklá z průhlednou barvu.
Poté přidáme nakrájený celer a brokolici a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 20-25 minut, dokud celer a brokolice nezměknou.
Pokud jsou zelenina již měkká, sundejte hrnec z ohně. Mixujte polévku pomocí tyčového mixéru, poté přidejte smetanu a sůl a pepř podle chuti.
Vraťte hrnec na oheň a vařte dalších 5 minut, poté jej sundejte z ohně. Nechte stát 5-10 minut, aby se chutě smísily.
Podávejte horké, čerstvé, křupavé bagety nebo tousty. Dobrou chuť!