INZERCE
Zdroj: Pixabay
Křehký tvarohový koláč s drobenkou
INZERCE
Ingredience
porce
15
Těsto
- 300 g hladká mouka
- 11⁄2 dl olej
- 2 pl zakysaná smetana
- 1 pl krystalový cukr
- Štipka Sůl
- 11⁄2 dl mléko
- 1⁄2 kostka kvasinky
Náplň
- 250 g tvaroh jemný
- 3 pl krystalový cukr
- 1 žloutek
Ovoce
- čerstvý rebarbora
Posypka
- máslo
- hrubá mouka
- cukr
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
V teplém mléce rozdrobíme droždí, přidáme lžičku krystalového cukru a necháme vyběhnout kvásek.
2. Krok
Prosejeme hladkou mouku, přidáme špetku soli, zakysanou smetanu, olej, kvas a promícháme hladké těsto. Necháme kynout.
3. Krok
V míse smícháme tvaroh s cukrem a vaječným žloutkem.
4. Krok
Připravíme si posypku, smícháme všechny ingredience na sypkou hmotu.
5. Krok
Často si dáme na vymazaný a pomoučený plech, dáme na něj tvarohovou náplň, nakrájenou rebarboru a vrch zasypeme posypkou.
6. Krok
Koláč pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.