Křehké povidlové rohlíčky
Křehké rohlíčky jsou opravdu úžasně křehké. Kolik dnů zůstanou opravdu křehké nedokážu říct, druhý den určitě ještě křupou ale dalších dnů se ještě nedočkaly.
Ingredience
- 200 g jogurtu tuku
- 230 g studeného másla nakrájeného na kostičky
- 250 g hladké mouky
- půl lžičky soli
- 20 g hnědého cukru na posypáni
- 30 ml smetany tuku nebo mléka na potření
- 40 g na hrubo mletých mandlí
- 300 g švestkových povidel
Nejnovější letáky
Postup
1. Do mísy dejte mouku, na malé kousky nakrájené máslo, a prsty vytvořte jako by drobenku pak přidejte sůl, jogurt a zpracujte těsto.
2. Z těsta vytvořte dvě stejné placky, zabalte do potravinářské folie a dejte na cca 60’ do lednice ztuhnout. Pak rozválejte dva kruhy o průměru cca 35 cm a tloušťce cca 5-6 mm.
3. Potřete povidly, posypte mandlemi, radýlkem nebo nožem rozkrájejte těsto jako pizzu na 2 x 16 dílů a každý díl stočte do rohlíčku.
4. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
5. Rohlíčky pokládejte na plech s rozprostřeným pečícím papírem v dostatečném odstupu, potřete smetanou, posypte cukrem a dejte péct na cca 25’. Nechte vychladnout a podávejte.