INZERCE
Křehké povidlové rohlíčky

Křehké povidlové rohlíčky

Křehké rohlíčky jsou opravdu úžasně křehké. Kolik dnů zůstanou opravdu křehké nedokážu říct, druhý den určitě ještě křupou ale dalších dnů se ještě nedočkaly.

INZERCE

Ingredience

porce
36
  • 200 g jogurtu tuku Přidáno do
  • 230 g studeného másla nakrájeného na kostičky Přidáno do
  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • půl lžičky soli Přidáno do
  • 20 g hnědého cukru na posypáni Přidáno do
  • 30 ml smetany tuku nebo mléka na potření Přidáno do
  • 40 g na hrubo mletých mandlí Přidáno do
  • 300 g švestkových povidel Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

1. Do mísy dejte mouku, na malé kousky nakrájené máslo, a prsty vytvořte jako by drobenku pak přidejte sůl, jogurt a zpracujte těsto.

2. Krok

2. Z těsta vytvořte dvě stejné placky, zabalte do potravinářské folie a dejte na cca 60’ do lednice ztuhnout. Pak rozválejte dva kruhy o průměru cca 35 cm a tloušťce cca 5-6 mm.

3. Krok

3. Potřete povidly, posypte mandlemi, radýlkem nebo nožem rozkrájejte těsto jako pizzu na 2 x 16 dílů a každý díl stočte do rohlíčku.

4. Krok

4. Předehřejte troubu na 180 stupňů.

5. Krok

5. Rohlíčky pokládejte na plech s rozprostřeným pečícím papírem v dostatečném odstupu, potřete smetanou, posypte cukrem a dejte péct na cca 25’. Nechte vychladnout a podávejte.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty