INZERCE

Koprovka bez masa

Tradiční české jídlo existuje také ve verzi bez masa. Koprová omáčka bez masa je zdravější náhradou tradičního receptu. Můžete ji podávat samotnou nebo s bramborami či knedlíkem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 Lžíce rostlinného oleje Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 4 Lžíce mouky Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 2 lžíce cukru Přidáno do
  • 4 Lžíce mletého kmínu Přidáno do
  • 4 Lžíce sušeného kôpru Přidáno do
  • 1 Lžíce jablečného octa Přidáno do
  • 1 litrů zeleninového vývaru Přidáno do
  • smetana na ozdobení Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.

2. Krok

Přidáme mouku a za stálého míchání ji necháme zezlátnout.

3. Krok

Poté přidáme sůl, cukr, kmín a kopr, vše promícháme a zalejeme vývarem.

4. Krok

Za stálého míchání vaříme asi 20 minut, až omáčka zhoustne.

5. Krok

Nakonec přidáme ocet a podle chuti přidáme sůl či cukr.

6. Krok

Hotovou omáčku ozdobíme smetanou a podáváme s bramborami či knedlíkem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Saláty

264 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Droždí

242 recepty