INZERCE
Koprovka bez masa
Tradiční české jídlo existuje také ve verzi bez masa. Koprová omáčka bez masa je zdravější náhradou tradičního receptu. Můžete ji podávat samotnou nebo s bramborami či knedlíkem.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 Lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 Lžíce mouky
- 1 lžička soli
- 2 lžíce cukru
- 4 Lžíce mletého kmínu
- 4 Lžíce sušeného kôpru
- 1 Lžíce jablečného octa
- 1 litrů zeleninového vývaru
- smetana na ozdobení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
2. Krok
Přidáme mouku a za stálého míchání ji necháme zezlátnout.
3. Krok
Poté přidáme sůl, cukr, kmín a kopr, vše promícháme a zalejeme vývarem.
4. Krok
Za stálého míchání vaříme asi 20 minut, až omáčka zhoustne.
5. Krok
Nakonec přidáme ocet a podle chuti přidáme sůl či cukr.
6. Krok
Hotovou omáčku ozdobíme smetanou a podáváme s bramborami či knedlíkem.