INZERCE
Zdroj: atlasstudio from Canva
Kopřivová polévka
Kopřivová polévka je jedním z nejzdravějších a zároveň nejjednodušších pokrmů na světě.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 300 g Mladé listy kopřivy
- 1 ks velká cibule
- 2 stroučky Česnek
- 1 Mrkev
- 1 Petržel
- 11⁄2 litrů Zeleninový nebo masový vývar
- 2 lžíce Olej
- 2 lžíce Olej
- 2 lžíce Máslo
- Sůl, pepř podle chuti
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Než začnete, nezapomeňte kopřivu řádně připravit - je třeba ji dobře opláchnout a poté spařit vroucí vodou, abyste se zbavili pálivého účinku. Používejte rukavice, abyste se nepopálili.
2. Krok
Ve velkém hrnci rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte, dokud nezměkne.
3. Krok
Přidejte nakrájenou mrkev a petržel a smažte ještě několik minut. To rozhodně zvýrazní chuť polévky.
4. Krok
Nyní přidejte kopřivu. Přikrytou ji vařte, dokud nezměkne.
5. Krok
Vše zalijte vývarem, přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte asi 15 minut.
6. Krok
Nakonec pro plnost chuti přidejte máslo a polévku rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.