INZERCE
Zdroj: didoi from Getty Images
Koláč z červené řepy
Lahodný dort upečený z červené řepy s mascarpone krémem.
INZERCE
Ingredience
porce
10
Na cestách:
- 500 g červená řepa
- 200 g Cukr
- 200 ml Slunečnicový olej
- 2 ks Vejce
- 250 g Hladká mouka
- 11⁄2 lžíce prášek do pečiva
- špetka soli
Na krém:
- 100 g mascarpone
- 100 g Zakysaná smetana
- 50 g moučkový cukr
- 1 ks Vanilkový cukr
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Nejprve řepu oloupejte. Nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Poté ji smíchejte s cukrem a nechte chvíli odpočinout. Poté přidejte olej a vejce a důkladně promíchejte.
2. Krok
V jiné míse smíchejte mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sůl.
3. Krok
Poté přidejte suché přísady k červené řepě a vše důkladně promíchejte, aby se těsto spojilo.
4. Krok
Naplňte vymazanou dortovou formu a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi hodinu.
5. Krok
Mezitím si připravte náplň. Vyšlehejte mascarpone, přidejte ostatní ingredience a důkladně promíchejte.
6. Krok
Když je koláč hotový a trochu vychladlý, rozkrojte ho na polovinu.
7. Krok
Potřete krémem a posypte moučkovým cukrem.
8. Krok
Podávejte se šlehačkou a oblíbeným ovocem.