:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/5MKkWX4Glax5yzcMYAb4/31a6b15ac5cacbd7a74d7bf1179fc3.jpeg)
Zdroj: sbossert from Getty Images Signature
Kokosky z bílků
Kokosky z bílků jsou krásným a lahodným cukrovím, které jsem připravovala už nesčetněkrát. Je jednoduché na přípravu a díky kokosu trochu exotické.
Ingredience
- 4 kus bílky
- 200 g cukru krupice
- 200 g strouhaného kokosu
- 2 Lžíce mouky
- špetka soli
Nejnovější letáky
Postup
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu se špetkou soli. Je dobré, pokud máme bílky teplé tzn. z místnosti a ne z lednice, protože se lépe plně vyšlehají.
Do vyšlehaných bílků postupně zašleháváme cukr a poté opatrně vmícháme mouku a kokos. S kokosem je potřeba zacházet opatrně, aby bílky zůstaly co nejvíc vzdušné.
Ze směsi tvarujeme malé hromádky pomocí dvou lžic a pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Velikost hromádek záleží na vaší libosti, já volím cca 3 cm v průměru.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 150°C po dobu cca 15 minut, dokud kokosky lehce nezhnědnou.
Po vytáhnutí z trouby necháme kokosky zchladnout přímo na plechu.