Katův šleh podle babičky
Bramboráky s masem jsou vynikající českým jídlem, které dokážou potešit nejenom vaše chuťové buňky, ale také uspokojit váš hlad. Jsou ideální pro všechny příležitosti, ať už jako hlavní chod k obědu, večeři nebo jako svačina.
Ingredience
- 400 g vepřového nebo kuřecího masa (kýta, plec prso)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 paprika (červená, žlutá)
- 3 nakládané okurky
- 4 Lžíce kečupu
- 1 Lžíce dijonské hořčice
- 1 nakládaná feferónka
- 1 Lžíce kukuřičného škrobu
- Worcestrová omáčka
- sůl
- pepř mletý
- olej
- vývar
Nejnovější letáky
Postup
Maso se nejprve nakrájí na tenké plátky, poté se osolí a opepří. Následně se do masa vmíchá kukuřičný škrob a lehce pokapou Worcestershire omáčkou. To vše se nechá odpočinout po dobu jedné hodiny.
Na pánvi s trochou oleje se začne orestovat cibule, která byla nakrájena na klínky, a plátky česneku. Přidá se také paprika, nakrájená na proužky, kousky nakrájené okurky a podle preference i feferonka. Toto směs se nechá restovat několik minut.
Poté se přidá kečup nebo protlak s hořčicí, všechno se pečlivě promíchá a zředí se vývarem nebo vodou podle požadované konzistence omáčky.
Na jiné pánvi se na troše oleje orestuje maso, a to prudce až do doby, kdy zbělá. U kuřecího masa to trvá přibližně 3 minuty. Orestované maso se poté přidá do omáčky a společně se krátce prohřeje. Dochutí se podle chuti solí a pepřem.
Toto lahodné jídlo se podává s bramboráčky, hranolkami nebo rýží, dle preference.