Zdroj: Gajus via iStockPhotos
Kaštany z trouby za 35 minut
Kaštany jsem poprvé jedla na vánočním trhu a od té doby jsem jejich velkou fanynkou. Vyzkoušela jsem různé způsoby jejich domácí přípravy a zjistila jsem, že nejkřupavější a nejšťavnatější jsou v troubě. Tento recept je jednoduchý, chce to jen trochu trpělivosti, ale výsledek opravdu stojí za to. Tyto pečené kaštany máme každý rok o Vánocích.
Ingredience
- 1 kg čerstvé kaštany
- sůl
- voda
Nejnovější letáky
Postup
Kaštany nejprve omyjte a poté je nakrájejte na zahnuté straně. Jedná se o důležitý krok, který by se neměl vynechat, jinak by mohly při pečení prasknout. Podle mých zkušeností je nejlepší řez do kříže, protože se pak také lépe loupou.
Nakrájené kaštany se nyní vloží do mísy. Přidejte jednu lžičku soli na kilogram kaštanů a kaštany dobře promíchejte, aby se sůl rozptýlila.
Po nasolení se kaštany namočí asi na půl hodiny do vody. Díky tomuto postupu zůstanou uvnitř šťavnaté a během pečení se nevysuší.
Mezitím předehřejte troubu na 220 stupňů (horní a dolní ohřev).
Kaštany nechte okapat a rozložte je na plech. V ideálním případě by neměly být položeny na sobě, ale jednotlivě a v dostatečné vzdálenosti.
Kaštany se nyní pečou v troubě asi 30-35 minut. Doporučuji kaštany po 20 minutách zkontrolovat a v případě potřeby je obrátit, aby byly rovnoměrně propečené.
Kaštany vyjměte z trouby, nechte je mírně vychladnout a poté je oloupejte a vychutnejte si je.