INZERCE

Zdroj: https://www.pexels.com/sk-sk/fotka/maso-domaci-urobeny-doma-prisady-5836992/

Karbanátky

Varianty karbanátků se vyskytují v několika evropských zemích, ačkoli mají mnoho různých názvů. Podobné masové placičky se jedí v Rusku, Norsku, Dánsku, na Faerských ostrovech, v Polsku, Estonsku, na Ukrajině, v Nizozemsku a Litvě.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 280 g hovězího masa mletého Přidáno do
  • 280 g mletého vepřového masa Přidáno do
  • 12 šálku studené vody Přidáno do
  • 1 vejce mírně rozšlehané Přidáno do
  • 1 velká cibule jemně nakrájená Přidáno do
  • 5 stroužků česneku jemně nasekaných Přidáno do
  • 1 Svazek petrželky jemně nasekaný Přidáno do
  • 2 Lžíce mouky Přidáno do
  • čajové lžičky majoránky Přidáno do
  • lžičky mletého kmínu Přidáno do
  • 2 lžičky citronové šťávy Přidáno do
  • 225 g jemné strouhanky Přidáno do
  • 8 lžic rostlinného oleje na smažení Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
  • Pažitka nakrájená nadrobno Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Smíchejte mleté maso a vodu. Dobře prohněťte a nechte 30 minut odležet.

2. Krok

K mletému masu přidejte vejce, cibuli, česnek, petrželku, mouku, majoránku, kmín, citronovoušťávu a 1 lžíci strouhanky.

3. Krok

Osolíme, opepříme a 10 minut hněteme. Odstavte na dalších 15 minut.

4. Krok

Vytvarujte kuličky o průměru asi 5 cm. Mírně je zploštěte a ze všech stran je obalte ve strouhance.

5. Krok

Na velké pánvi rozehřejte olej a karbanátky smažte na středním plameni asi 5 až 7 minut z každé strany.

6. Krok

Karbanátky ihned podávejte spolu s bramborovou kaší, nakrájenou šalotkou a čerstvou zeleninou, například zeleným salátem a rajčaty (nebo jinými). Vše posypte čerstvou pažitkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Sušenky

20 recepty

Oběd

2788 recepty

V páře

213 recepty

Dršťky

118 recepty