:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/iq1RJhOcXP0VjB9vd4DI/e70d7d84a3622a9524e32086b16210.jpeg)
Zdroj: maxlashcheuski from Canva
Karamelový krém
Recept na karamelový krém, který může být použit jako náplň do palačinek, jako doplněk pudinku nebo zákusků. Připravuji ho často k rodinným oslavám a vždy je oblíbený. Miluji jeho jemnou karamelovou vůni a plnou chuť, která je zároveň sladká a lehce hořká.
Ingredience
- 200 g cukru
- 60 ml vody
- 500 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička vanilkového extraktu
Nejnovější letáky
Postup
Začněte tím, že si připravíte všechny ingredience, protože proces vaření může být dost rychlý a neměli byste odcházet od sporáku.
V kastrůlku o objemu minimálně 2 litry smíchejte cukr a vodu a vařte na středně vysoké teplotě, dokud se cukr nerozpustí a směs nezačne hnědnout.
Smetanu ke šlehání dejte zatím do jiného hrnce a ohřívejte ji na mírném ohni. Jakmile má karamel správnou barvu, snižte teplotu a opatrně do něj vlijte horkou smetanu. Buďte opatrní, směs může prudce vystříknout.
Přidejte vanilkový extrakt a míchejte, dokud se karamel nerozpustí do smetany a směs není hladká.