Kančí guláš
Užasný kančí guláš připraven z kančí kýty, kterou osmažíme na cibulovém základu, okořeníme divokým kořením a dusíme s vínem a vývarem
Ingredience
- 700 g kančí kýty
- 4 ks cibule
- sůl a pepř
- 25 g mletá sladká paprika
- drcený kmín
- 3 Lžíce rajčatového protlaku
- 300 ml červeného vína
- 1 lžička feferonkové pasty
- Jalovec
- nové koření
- Úplný pepř
- 2 bobkový list
- 5 g Majoránka
- 2 g Rozmarýn
- 2 g Tymián
- 4 chilli papričky
- 150 g sádlo
- 4 ks stroužky česneku
- 2 l vývar
Nejnovější letáky
Postup
Špek rozškvaříme v kastrolu a po chvilce přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli, kterou restujeme do hnědé barvy.
Přidáme maso, jalovec, nové koření, bobkový list, celý pepř, kmín, rozmarýn, tymián, mletou papriku a zprudka osmahneme. přidáme protlak a zarestujem, promícháme a zalijeme 200 ml vína to necháme odpařit a znova podlijem již vývarem.
Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
Asi po hodině přidáme zbytek vína, majoránku, sůl, chilli pastu podle chuti , prolisovaný česnek a kdo má rád může trochu zahustit syrovým bramborem nastrouhaným nebo škrobem.
Krátce povaříme a můžeme servírovat.
Můžeme podávat s klasickými špekovými knedlíky, do kterých přidáme smaženou cibulku a bylinky.