Zdroj: Canva
Kachna
Kachna je klasický pokrm, na kterém si může pochutnat každý. Je šťavnatá, chutná a velmi sytá. Navíc je její příprava překvapivě snadná. K přípravě tohoto lahodného pokrmu potřebujete jen několik základních surovin a trochu času.
Ingredience
- 1 polévkovou lžíci soli
- 2 Lžíce polévkové čerstvě mletého černého pepře
- 1 Lžíce nasekaného česneku
- lžičky mletého koriandru
- 3 Lžíce olivového oleje
- kachna
- 1 velká cibule nakrájená
- šálku bílého vína
- 2 Lžíce máslo
- 1 lžička sušených tymiánových lístků
- sůl pepř dle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Kachnu nakrájejte na kousky.
První krok při přípravě pečené kachny spočívá v marinování. V malé misce smíchejte sůl, pepř, česnek, koriandr a olivový olej, dokud se rovnoměrně nepromísí.
Marinádou potřete kachnu zvenku i zevnitř. Kachnu vložte do pekáče a před pečením ji nechte alespoň hodinu odležet.
Předehřejte troubu na 190 °C.
V samostatné míse smíchejte cibuli, česnek, bílé víno, máslo a lístky tymiánu, dokud se rovnoměrně nepromíchají. Tuto směs rozetřete na dno zapékací misky kolem kachny. Vložte do trouby a pečte 1 hodinu a 15 minut nebo dokud není kachna na povrchu zlatohnědá.
Upečení kachny zkontrolujte vnitřním teploměrem.
Po upečení vyjměte maso z trouby a nechte ho 10 minut odpočívat, než ho budete podávat s oblíbenými přílohami, jako je bramborová kaše nebo pečená zelenina!
Dobrou chuť!