INZERCE
Jemná a šťavnatá vepřová panenka
Připravte si vepřovou panenku, která je šťavnatá, jemná a rozplývá se na jazyku. Tato příprava je skvělé řešení, jak si pochutnat na vepřovém masu bez toho, aby bylo příliš tučné.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg vepřové panenky
- 2 lžíce soli
- 1 lžíce čerstvě mletého pepře
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku nasekané
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Panenku omyjte a osušte papírovým ručníkem. Smíchejte sůl, pepř a nasekaný česnek v malé misce. Maso potřete směsí soli, pepře a česneku. Nechte maso odležet v lednici přes noc.
2. Krok
Předehřejte troubu na 180 °C. Na pánvi rozpusťte máslo a opečte maso z každé strany do zlatova.
3. Krok
Vložte do trouby a pečte po dobu 20-25 minut nebo dokud maso nedosáhne teploty 72 °C.
4. Krok
Nechte maso odpočinout po dobu 10 minut před krájením a podáváním.