INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/8ygZcBBmRgNFhgXd3GIT/0a123f56716ba571aca40194af615a.jpeg)
Jehněčí s bramborami
V jednoduchosti je krása a tento recept je důkazem.
INZERCE
Ingredience
porce
5
- 3 jehněčí kolínka
- 2 kg malých brambor v celku
- sůl pepř
- 50 ml olivového oleje
- šťáva z jednoho citronu
- 200 ml vody na podlití já používám Pí vodu BCS
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
320 min.
1. Krok
1. Troubu předehřejte na maximum.
2. Krok
2. Jehněčí s bramborami dejte do zapékací mísy nebo na plech. Přidejte olivový olej, sůl, pepř, citronovou šťávu a promíchejte. Podlijte vodou.
3. Krok
3. Přiklopte poklopem nebo dejte na vrch pečící papír a přikryjte alobalem. Vložte do trouby a pečte na maximum cca 35-40’ do okamžiku, kdy maso zavoní. Pak, snižte teplotu na 170-180 stupňů a pečte do okamžiku, kdy maso změkne a nabere zlatavou barvu.