INZERCE

Zdroj: Pixabay

Jak vyrobit základní čerstvou bylinkovou sůl

Bylinková sůl může vaše vaření zajímavě zpestřit. Tento recept je aromatický, všestranný a snadno se připravuje. Můžete použít různé bylinky, ať už čerstvé ze zahrádky, nebo zakoupené v obchodě, a vytvořit si tak vlastní směs bylinkové soli. Tato bylinková sůl se hodí téměř na všechno - na maso, zeleninu, těstoviny, salát, polévku a další.

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 112 šálek Kosher sůl Přidáno do
  • 34 šálek čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, oregano, bazalka atd.) Přidáno do
  • 1 čajová lžička Citronová kůra (nepovinné) Přidáno do
INZERCE

Postup

10 min.
1. Krok

Očistěte bylinky a nechte je uschnout. Ujistěte se, že jsou zcela suché, protože jakákoli vlhkost může ovlivnit trvanlivost bylinkové soli.

2. Krok

V kuchyňském robotu smíchejte košer sůl, čerstvé bylinky a citronovou kůru (pokud ji používáte).

3. Krok

Pulzujte, dokud nejsou bylinky jemně nasekané a dobře promíchané se solí.

4. Krok

Směs rozprostřete na plech a nechte ji na vzduchu schnout asi 1-2 dny.

5. Krok

Po úplném usušení skladujte bylinkovou sůl ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty