Zdroj: Pixabay: medamedia
Jak uvařit dokonalé dušené vepřové maso
Dušené trhaná vepřové maso je klasika pohodlného jídla ideální pro rodinnou večeři, vaření nebo elegantní večírek.
Ingredience
- 4 lb vepřová plec
- 2 polévková lžíce olivový olej
- sůl a pepř
- 3 stroužky česneku, mletého
- 1 Velká cibule, nakrájená nadrobno
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 1 šálek Barbecue omáčky
- 1⁄2 šálek jablečného octa
- 1⁄4 šálek hnědého cukru
- 2 polévková lžíce worcestrové omáčky
- 2 čajová lžička Uzené papriky
Nejnovější letáky
Postup
Vepřovou plec nejprve osolte a opepřete. Pro dosažení maximální chuti ho důkladně okořeňte. Věřte mi, že na tomto kroku nechcete šetřit.
Ve velké holandské troubě nebo hrnci rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte do něj vepřovou plec a opékejte ji ze všech stran, dokud nezíská pěknou hnědou kůrčičku. Trvá to asi 15 minut a výrazně to zvýrazní chuť.
Poté vepřové maso vyjměte a dejte stranou. Nyní přidejte do hrnce česnek a cibuli a smažte je, dokud nezměknou a lehce nezezlátnou. Obvykle to trvá asi 5 minut.
Nyní je čas připravit tekutinu na dušení. V hrnci smíchejte kuřecí vývar, barbecue omáčku, jablečný ocet, hnědý cukr, worcesterskou omáčku a uzenou papriku. Směs přiveďte k varu.
Opečené vepřové maso přidejte zpět do hrnce a dbejte na to, aby bylo co nejvíce pokryto tekutinou. Nezapomeňte, že rovnoměrné vaření je klíčem k měkčímu a šťavnatějšímu vepřovému masu.
Hrnec přikryjte a nechte vařit na mírném ohni přibližně 7-8 hodin. Po uvaření by mělo být vepřové maso neuvěřitelně měkké a mělo by se dát snadno rozdělit dvěma vidličkami.
Nakonec můžete před podáváním podle potřeby upravit koření a smíchat rozdrobené vepřové maso s omáčkou, která zůstala v hrnci. Tím zajistíte, že maso získá všechny fantastické chutě vaší dusící tekutiny.