Zdroj: Pixabay
Jak si vyrobit máslová vejce na toastu
Hledáte jednoduchý, ale chutný recept na snídani nebo pozdní snídani? Vyzkoušejte naše rozšlehaná vejce! Jedná se o vejce uvařená natvrdo rozmačkaná s aromatickou máslovou směsí a posypaná pažitkou, která se skvěle hodí na toasty. Jejich příprava je neuvěřitelně snadná a bude se líbit celé rodině.
Ingredience
- 8 velké Vejce
- 4 pl Nesolené máslo pokojové teploty
- 1⁄4 šálek Nasekané čerstvé pažitky
- sůl a pepř podle chuti
- 4 plátky Chleba, opečeného
- Další pažitka na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Vejce vložte do velkého hrnce a zalijte je 1 cm studené vody. Přiveďte je k varu na středním plameni. Po dosažení varu hrnec přikryjte a stáhněte z ohně. Vejce nechte v horké vodě 9 minut.
Po 9 minutách vypusťte horkou vodu z hrnce a naplňte ho studenou vodou. Vejce nechte ve vodě asi 10 minut vychladnout.
Vejce oloupejte a každé z nich vložte do mísy.
Vejce rozbijte vidličkou na kousky, ale nepřehánějte to s mícháním. Stále chcete mít pěkné kousky vajec.
V samostatné misce smíchejte máslo a nasekanou pažitku. Dochuťte solí a pepřem.
Přidejte máslovou směs k vejcím a opatrně míchejte, dokud se vše nespojí. V případě potřeby upravte koření.
Na každý plátek toastového chleba dejte lžící hojné množství rozšlehaných vajec. Ozdobte další pažitkou.
Rozšlehaná vejce podávejte teplá nebo při pokojové teplotě.