INZERCE

Zdroj: Amalje for iStockPhotos

Jak se dělá kandovaný zázvor?

Kandovaný zázvor je jedním z mých nejoblíbenějších receptů. Výsledkem je lahodně sladká a kořeněná svačinka, která je navíc prospěšná pro vaše zažívání. Je zcela domácí a chutná mnohem lépe než verze koupená v obchodě. Její výroba je velmi snadná, potřebujete jen trochu trpělivosti a času.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g čerstvý zázvor Přidáno do
  • 400 g cukr Přidáno do
  • 500 ml voda Přidáno do
  • Granulovaný cukr na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Chcete-li si vyrobit vlastní kandovaný zázvor, nejprve zázvor oloupejte. Slupku můžete snadno seškrábnout čajovou lžičkou, aniž by se zázvor zbytečně rozpadl. Poté zázvor nakrájejte na tenké plátky.

2. Krok

Zázvor vložte do středně velkého hrnce, přidejte vodu a přiveďte k varu. Poté nechte zázvor vařit na mírném ohni asi 30 minut nebo dokud nezměkne.

3. Krok

Při vylévání vody buďte opatrní, je velmi horká. Zkuste si ale také ponechat část zázvorového vývaru, může posloužit jako základ pro lahodný čaj.

4. Krok

Do pánve přidejte cukr a smíchejte ho se zázvorem. Směs nechte vařit na mírném ohni, dokud se z cukru nevytvoří sirup. To může trvat přibližně 20-30 minut.

5. Krok

Nyní položte plátky zázvoru jednotlivě na plech vyložený pečicím papírem a posypte je krystalovým cukrem.

6. Krok

Kandovaný zázvor nechte vychladnout a oschnout. To může trvat několik hodin nebo i přes noc. Čím déle zázvor schne, tím je křupavější.

7. Krok

Kandovaný zázvor můžete jíst samotný, použít ho do koláčů a buchet nebo ho přidat do čaje či koktejlů. Bavte se při jeho zkoušení!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty