Zdroj: Pixabay: Lebemaja
Jak připravit teplý salát z pečené cizrny
Kombinace zeleniny a koření dělá z tohoto salátu ideální lehký oběd, přílohu nebo i vydatnou večeři. Nejenže je plný zdravých ingrediencí, ale je také neuvěřitelně chutný a sytý.
Ingredience
Složení:
- 1 konzervy Cizrna, scezená, propláchnutá a osušená
- 1 polévková lžíce olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
- 1 polévková lžíce červená paprika
- 2 šálky Míchaný zelený salát
- 1 Malá okurka, nakrájená na kousky
- 1 Paprika nakrájená na kostičky
- 1 Malá červená cibule nakrájená na tenké plátky
- 1 Velké zralé avokádo, nakrájené na tenké plátky
- 1⁄4 šálek čerstvá petržel, jemně nasekaná
Dresink:
- 3 pl Extra panenský olivový olej
- 1 polévková lžíce citronová šťáva
- 2 lžíce Med
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C. Je důležité troubu nejprve rozehřát, aby se cizrna rovnoměrně upekla.
Mezitím v míse smíchejte cizrnu s olivovým olejem, solí, pepřem a paprikou. Ujistěte se, že je každá cizrna dobře obalená, aby se maximalizovala její chuť.
Cizrnu rozprostřete v jedné vrstvě na plech a pečte asi 20-30 minut, dokud není zlatohnědá a křupavá. V polovině pečení nezapomeňte pánví zatřepat, aby se opekla rovnoměrně.
Zatímco se cizrna opéká, připravte si zelený salát. Zeleninu, okurku, papriku, cibuli, avokádo a petržel smíchejte ve velké salátové míse.
Dresink připravíte tak, že v malé misce vyšleháte olivový olej, citronovou šťávu, med, sůl a pepř dohladka. Podle chuti upravte sladkost nebo pikantnost.
Jakmile je cizrna hotová, nechte ji před přidáním do salátu mírně vychladnout.
Salát pokapejte zálivkou a dobře promíchejte.
Podávejte ihned nebo uchovávejte v chladničce pro pozdější použití. Doporučuji však podávat ihned, aby se zachovala křupavost opečené cizrny.