INZERCE
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Jahodová štáva
Jahodový sirup, který je ideální pro přípravu letních nápojů.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 450 g čerstvé jahody
- 250 g Cukr
- 240 ml voda
- 1 citron
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
50 min.
1. Krok
Vezměte si čerstvé jahody, umyjte je a nakrájejte na menší kousky.
2. Krok
V hrnci si zahřejte cukr, vodu a citronovou šťávu a za stálého míchání nechte vařit.
3. Krok
Když se cukr rozpustí, přidejte nakrájené jahody a nechte vařit cca 15 minut na mírném ohni.
4. Krok
Jahody by se měly jemně rozpadat a vypouštět šťávu. Po 15 minutách přelijte směs přes síto, abyste odstranili zbytky jahod.
5. Krok
Hotový sirup nechte vychladnout a skladujte v lednici v uzavřené nádobě.