INZERCE
Zdroj: beats3 from Getty Images
Jahodová marmeláda s mátou
Skvělý letní recept s plnou chutí jahod a osvěžujícím nádechem máty. Tato marmeláda je ideální doplněk k čerstvému pečivu, palačinkám nebo jako náplň do dezertů.
INZERCE
Ingredience
porce
3
- 1 kg Jahody
- 700 g cukr
- 100 ml limetková šťáva
- 1 hrst listy máty
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Vymačkejte šťávu z limetky a nasekejte listy máty.
2. Krok
Jahody omyjte, očistěte a pokrájejte na menší kousky.
3. Krok
Do velkého hrnce vložte jahody, cukr, limetkovou šťávu a mátu. Vařte na mírném ohni přibližně hodinu, dokud se marmeláda nezačne zahušťovat.
4. Krok
Hotovou marmeládu ještě horkou plňte do sterilních sklenic, uzavřete a nechte na chladném místě do druhého dne vychladnout.