INZERCE
Zdroj: peredniankina from Getty Images
Jablečný závin z kyselého těsta
Klasický jablečný závin z kynutého těsta, který všichni milujeme.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 500 g Hladká mouka
- 1 balení Sušené droždí
- 250 ml Mléko
- 100 g Máslo
- 1 kus vejce
- špetka soli
- 1 kg jablka
- 100 g Mleté vlašské ořechy
- 100 g Cukr
- 1 lžíce Skořice
- 1 lžíce Skořice
- Máslo na potírání
- moučkový cukr
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Mouku, droždí, mléko, máslo, vejce a sůl smíchejte v hladké kynuté těsto.
2. Krok
Těsto nechte na teplém místě asi hodinu kynout. Mezitím si připravte náplň. Jablka nakrájejte na malé kousky, přidejte cukr, skořici a vlašské ořechy. Vše dobře promíchejte.
3. Krok
Když má těsto správnou konzistenci, rozválejte ho na pomoučené desce na obdélník. Na těsto rovnoměrně rozetřete náplň.
4. Krok
Pak ho srolujte a položte na plech vyložený pečicím papírem. Závin potřete rozpuštěným máslem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut.
5. Krok
Upečený závin posypeme moučkovým cukrem.