Zdroj: Pixabay: EME
Italská omáčka ze smetanového sýra
Není nic lepšího než podávat krémový, teplý italský dip na večírcích nebo rodinných oslavách!
Ingredience
- 1 šálek majonéza
- 1 šálek zakysaná smetana
- 1⁄2 šálek parmazán
- 1⁄4 šálek Nasekaná čerstvá bazalka
- 1 polévková lžíce Nasekané čerstvé oregano
- 1 polévková lžíce Mletý česnek
- 1 čajová lžička čerstvě vymačkaná citronová šťáva
- 1⁄4 čajová lžička Drcené červené pepřové vločky
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Začněte přípravou bylinek. Vždy mějte na paměti, že čerstvé bylinky dodají dipu neuvěřitelnou vůni a chuť, na rozdíl od sušených. Jakmile nasekáte bazalku a oregano, dejte je stranou.
Ve středně velké míse smíchejte zakysanou smetanu a majonézu. Metličkou míchejte, dokud nebude směs hladká. Tím získáte krásný krémový základ, do kterého se budou moci vmísit všechny ostatní chutě.
Nyní přidejte nastrouhaný parmazán. Klíčem k úspěchu je nastrouhat si vlastní sýr, protože předem nastrouhaný bývá suchý a bez chuti. Věřte mi, stojí to za tu námahu navíc!
Poté vhoďte nasekanou bazalku, oregano a prolisovaný česnek. Dobře je promíchejte se smetanovým základem. Čerstvé bylinky dodají dipu svěžest a česnek potřebný šmrnc.
Přidejte citronovou šťávu a drcené vločky červené papriky. Citronová šťáva chuť dipu rozjasní, zatímco pepřové vločky mu dodají trochu tepla, které vyváží jeho krémovou chuť.
Nakonec dip ochutnejte a podle potřeby jej osolte a opepřete. Pamatujte, že sůl můžete vždy přidat, ale nikdy ji nemůžete ubrat. Proto ochucujte s rozvahou!
Před podáváním dip alespoň hodinu chladíme v lednici, aby se chutě spojily.