INZERCE
Zdroj: Canva
Hruškový koláč s posypem
Hruškový koláč s posypem je neodolatelně dobrý, lehce kyselý a sladký zároveň. Je to ideální volba, když máte chuť na něco sladkého a ovocného.
INZERCE
Ingredience
porce
10
Na cestách:
- 2 šálky Hladká mouka
- 1 šálek Cukr
- 1 ks vejce
- 1⁄2 šálky Mléko
- 1⁄2 šálky oleje
- 1 lžíce prášek do pečiva
Pro náplň:
- 5 ks Středně velké hrušky
- špetka skořice
Na posypání:
- 1⁄2 šálky Hladká mouka
- 1⁄4 šálky Cukr
- 3 lžíce Máslo
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Poté je rovnoměrně rozložte do zapékací misky.
2. Krok
Smíchejte suroviny na těsto: mouku, cukr, vejce, mléko, olej a prášek do pečiva. Těsto by mělo být hustší.
3. Krok
Těsto nalijte na hrušky v zapékací misce.
4. Krok
Na polevu smíchejte mouku a cukr. Máslo nakrájejte na kousky a přidejte k mouce a cukru. Vše smíchejte a vzniklou drobenkou posypte těsto.
5. Krok
Pečte 35-40 minut při 180 stupních.