Hrnkový mřížkový koláč s tvarohem
Hrnkový mřížkový koláč s tvarohem je tradiční český recept, který je oblíbený pro svou jednoduchost a vynikající chuť. Tento koláč kombinuje křupavé těsto a jemnou tvarohovou náplň, které dohromady vytvářejí skvělou chuť a texturu. Tvarohová náplň je naví
Ingredience
- 3 hrníčky hladké mouky
- 13⁄4 a hrníček cukru krupice
- 1⁄2 hrníčku oleje
- 1⁄2 hrníčku mléka
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- Trochu soli
- 500 g tvarohu jemnější konzistence
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra dle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180°C.
Pro těsto smíchejte mouku, cukr, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva a trochu soli. Těsto rozdělte na dvě poloviny.
Jednu polovinu těsta vyválejte a vložte na dno vymazané a moukou vysypané formy.
Pro tvarohovou náplň smíchejte tvaroh, cukr, vejce, vanilkový cukr a citronovou kůru.
Tvarohovou náplň rovnoměrně rozprostřete na těsto.
Druhou polovinu těsta vyválejte a nakrájejte na proužky, které položte na náplň ve formě mřížky.
Pečte cca 45-60 minut, dokud není koláč zlatohnědý.
Nechejte koláč vychladnout a poté ho podávejte.