Hrnková buchta z cukety
Hrnková buchta z cukety či také hrníčková cuketová bábovka je skvělým způsobem, jak využít sezónní zeleninu a zároveň připravit chutný, vláčný dezert. Cuketa dodává buchtě vlhkost a lehkost, zatímco ořechy a skořice vytvářejí lahodnou, podzimní atmosféru.
Ingredience
- 1 hrnek nastrouhané cukety
- 1 hrnek mouky
- 1 hrnek cukru
- půl hrnku oleje
- 2 velká vejce
- 1 lžička kypřicího prášku
- 1 lžička mleté skořice
- špetka soli
- půl hrnku ořechů (volitelně)
Nejnovější letáky
Postup
Rozehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, kypřící prášek, skořici a sůl.
V jiné míse promíchejte cuketu, olej a vejce.
Postupně přidávejte suché ingredience do mokré směsi a dobře promíchejte.
Přidáte ořechy (pokud používáte) a opět promíchejte.
Nalijte těsto do vymazaného a poprášeného hrnku (nebo jiné vhodné formy) a pečte v předehřáté troubě asi 30-35 minut, nebo dokud není buchta pečená (ověříte zapíchnutím špejle, která by měla být po vytažení čistá).
Buchtu nechejte vychladnout před krájením. Cuketová buchtu hrnková je na světě!