Zdroj: stockfoodgmbh from Images Professionals GmbH
Hrnková bábovka s pudinkem
Chutný a lehký recept, který lze připravit poměrně rychle. Bábovka má díky pudingu vláčnější konzistenci. Navíc je to velmi jednoduchý recept, takže se s ním hravě popasují i méně zkušení kuchaři.
Ingredience
Bábovka
- 2 hrnky polohrubá mouka
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 hrnek rostlinný olej
- 1 hrnek mléko
- 3 ks vejce
- 1 Balení prášek do pečiva
Pudink
- 1 Balení vanilkový pudink
- 1⁄2 hrnek cukr
- 1⁄2 l mléko
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180°C a vymažte formu na bábovku.
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience pro hrnkovou bábovku.
Připravte si pudink podle pokynů na obalu a nechejte ho mírně zchladnout.
Na dno formy vložte trochu těsta, poté vrstvu pudinku a pokračujte střídavě, dokud nevyčerpáte všechny ingredience. Jako poslední by měla být vrstva těsta.
Pečte přibližně hodinu, dokud není bábovka propečená. Vyzkoušejte zapíchnutím špejle, která by měla vyjít suchá.
Hotovou bábovku nechejte chvíli vystydnout, poté ji vyklopte z formy.