Zdroj: freepik
Hranolky ve slupce
Ze všech osvědčených bramborových receptů, které jsem kdy v kuchyni připravila, je tento pro mou rodinu nejoblíbenější.
Ingredience
- 4 velké Brambory
- 2 polévková lžíce olivový olej
- 1 čajová lžička sůl
- 1⁄2 čajová lžička pepř
- 1 čajová lžička česnekový prášek
- 1 čajová lžička rozmarýn
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. To se provádí vždy před omytím brambor, aby se mohly péct při optimální teplotě.
Brambory důkladně omyjte a osušte. Osobně doporučuji k mytí použít kartáč s hrubými štětinami, abyste účinně odstranili nečistoty.
Brambory nakrájejte na větší kousky, ale slupku ponechte. To bude nejlepší!
Kousky brambor vložte do velké mísy, pokapejte olivovým olejem, posypte solí, pepřem, česnekovým práškem a rozmarýnem.
Dobře promíchejte, aby se všechny kousky brambor rovnoměrně obalily. Je lepší to dělat ručně - klidně do toho šťouchejte rukou, jen tak budou všechny kousky rovnoměrně ochucené.
Brambory položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20-25 minut. Mezitím je jednou otočte, aby byly opečené z obou stran.
Když jsou brambory křupavé a dozlatova opečené, vyjměte je z trouby.
Před podáváním nechte brambory několik minut odpočívat, aby se chutě propojily.