INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Hovězí zadní recept v troubě
Klasický recept na hovězí zadní pečené v celku, které je nádherně šťavnaté a plné chuti. Vhodné pro nedělní oběd nebo jakoukoli speciální příležitost.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 11⁄2 kg hovězí zadní
- 2 ks cibule
- 2 plátky slanina
- 2 Lžíce olej
- 3 ks bobkový list
- 5 ks nové koření
- 500 ml voda
- 2 Lžíce sůl
- 1 Lžíce pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 160°C.
2. Krok
Hovězí zadní osolte, opepřete a obalte pokrájenou slaninou. Na pánvi na oleji z obou stran krátce opečte.
3. Krok
Do pekáče vložte nakrájenou cibuli a na ni položte opečené maso, přidejte bobkový list, nové koření a vodu.
4. Krok
Pekáč vložte do předehřáté trouby a pečte cca 2,5–3 hodiny. Během pečení maso občas polijte výpekem.
5. Krok
Hotové maso vyjměte z pekáče, nechejte chvíli odpočinout a pak krájejte na plátky. Podávejte s omáčkou z výpeku a vaším oblíbeným přílohou.