INZERCE

Zdroj: Youtube

Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignonne)

Hovězí po burgundsku je klasický francouzský pokrm s krásnou barvou a plnou chutí. S tímto receptem máte jistotu, že připravíte jedinečné jídlo, které vás dostane svým výrazným vínem a krásným masem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 800 g hovězího masa Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 l jemného červeného vína Přidáno do
  • 200 ml širokého masového vývaru Přidáno do
  • 100 g máslo Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 snítka rozmarýnu Přidáno do
  • 3 Lžíce oleje Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

140 min.

Na pánvi na rozehřátém oleji orestujeme maso na všech stranách dozlatova. Poté vyjmeme maso z pánve a v té samé pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme hladkou mouku a dobře promícháme. Postupně přiléváme víno a vývar, neustále mícháme, dokud se nevytvoří jemná omáčka. Vrátíme maso zpět do pánve a přidáme rozmarýn. Pečeme přikryté v troubě na 180°C asi 2 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka je řídká. Na konci pečení přidáme 100g másla a dobře promícháme.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty