INZERCE
Zdroj: Youtube
Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignonne)
Hovězí po burgundsku je klasický francouzský pokrm s krásnou barvou a plnou chutí. S tímto receptem máte jistotu, že připravíte jedinečné jídlo, které vás dostane svým výrazným vínem a krásným masem.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 800 g hovězího masa
- 2 stroužky česneku
- 1 l jemného červeného vína
- 200 ml širokého masového vývaru
- 100 g máslo
- 2 Lžíce hladké mouky
- 1 snítka rozmarýnu
- 3 Lžíce oleje
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
140 min.
Na pánvi na rozehřátém oleji orestujeme maso na všech stranách dozlatova. Poté vyjmeme maso z pánve a v té samé pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme hladkou mouku a dobře promícháme. Postupně přiléváme víno a vývar, neustále mícháme, dokud se nevytvoří jemná omáčka. Vrátíme maso zpět do pánve a přidáme rozmarýn. Pečeme přikryté v troubě na 180°C asi 2 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka je řídká. Na konci pečení přidáme 100g másla a dobře promícháme.