INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/l3RhigwKExYq4deC1XP0/04bbd81c4cb120991918a8e17bbf9d.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Hovězí carpaccio
Carpaccio hovězí je populární italské předkrm, který se skládá z tenkých plátků syrového hovězího masa, které se podávají s rukolou, parmezánem a olivovým olejem. Je to jednoduchý, ale elegantní pokrm, který je skvělý jako lehký oběd nebo jako součást speciální večeře.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g hovězí svíčkové
- 3 Lžíce olivového oleje extra virgin
- sůl, pepř
- 100 g rukoly
- 60 g Parmezánu
- 1 citron
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Hovězí maso omyjte, osušte a nařežte na velmi tenké plátky. Pokud chcete dosáhnout opravdu tenkých plátků, můžete maso před krájením na chvíli dát do mrazáku, aby ztuhlo.
2. Krok
Plátky masa rozprostřete na talíř a pokapte je olivovým olejem. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
3. Krok
Na maso nasypte rukolu a nastrouhaný parmezán.
4. Krok
Celý pokrm pokapte šťávou z citronu a podávejte okamžitě. Carpaccio z hovězí svíčkové je na světě!