INZERCE
Zdroj: gkrphoto from Getty Images
Houby v octě
Recept na vynikající houby v octě, které se hodí jako příloha k hlavnímu jídlu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Houby
- 1 kg Malých hub (např. šampiňonů)
Ocetní zálivka
- 1⁄2 l Uložit přeložený text
- 11⁄2 l vody
- 2 ks bobkové listy
- 5 ks Text anglického jazyka
- 1 hrnek Cukr
- 1 hrnek sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
150 min.
1. Krok
Připravte houby, umyjte je a očistěte nožem. Poté je vařte v mírně osolené vodě po dobu asi 20 minut.
2. Krok
Při vaření hub připravte nálev. V hrnci přiveďte k varu vodu s octem, přidejte cukr, sůl, bobkové listy a nové koření. Vařte na středním ohni asi 15 minut.
3. Krok
Když jsou houby připravené, sceďte je a vložte do sklenic.
4. Krok
Přelij houby horkým nálevem, dobře uzavři sklenice a odlož na chladné, tmavé místo na minimálně týden.