INZERCE

Houbová polévka

Jednoduchá, rychlá a chutná polévka z čerstvých žampionů. Žampiony se nejprve opečí, aby se zvýraznila jejich chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 Lžíce máslo Přidáno do
  • 12 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 300 g žampionů nakrájených na plátky a špetka soli pepře Přidáno do
  • 2 stroužky česneku mleté Přidáno do
  • 14 šálku bílého nebo růžového vína suchého Přidáno do
  • 12 šálků kuřecího nebo zeleninového vývaru Přidáno do
  • 1 šálek tučné zahuštěné smetany Přidáno do
  • 12 šálku parmezánu jemně nastrouhaného Přidáno do
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu Přidáno do
INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

Na pánvi na středním ohni rozehřejte olej a rozpusťte máslo. Přidáme houby a zvolna je opečeme dozlatova - trvá to asi 4 až 5 minut. Není třeba neustále míchat.

2. Krok

Těsně před jejich dokončením přidejte česnek a špetku soli a pepře. Vařte, dokud česnek nezezlátne (~ 1 minuta).

3. Krok

Přidejte bílé víno - bude prskat! Za stálého míchání vařte 1 minutu nebo dokud se z větší části neodpaří.

4. Krok

Přidejte vývar, smetanu a parmazán. Zamíchejte a poté snižte teplotu na střední, aby se omáčka vařila - nevařte prudce, smetana by se mohla rozdělit.

5. Krok

Občas promíchejte a vařte 2 - 3 minuty, dokud nezhoustne. Neměla by být příliš hustá, jedná se o bohatou omáčku.

6. Krok

Vmíchejte tymián, podle chuti osolte a opepřete. Odstavte z plotny.

7. Krok

Podávejte na steaku nebo jiné vařené bílkovině. Promíchejte s těstovinami, nacpěte do

8. Krok

Pečených brambor, podávejte s hovězí, kuřecí nebo vepřovou pečení, dušenými omeletami.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty