INZERCE

Holandský řízek

Holandský řízek je řízek z mletého masa se sýrem. Podstatou je, že do mleté ​​směsi masa se přidává strouhaný tvrdý sýr. Eidam, gouda, čedar nebo ementál. Sýr do holandských řízků je dobré nastrouhat hrubě, aby se pěkně při krájení roztékal.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 600 g vepřové plece mleté Přidáno do
  • 140 g polotvrdého sýra rozdrobeného Přidáno do
  • 45 cca Edam Přidáno do
  • gouda Přidáno do
  • sýr čedar Přidáno do
  • šálku studeného mléka Přidáno do
  • 2 Lžíce nasekané petrželové natě Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • lžičky mletého pepře Přidáno do
  • Obalování Přidáno do
  • šálku mouky Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • šálku strouhanky Přidáno do
  • Na smažení Přidáno do
  • šálku vepřového sádla nebo rostlinného oleje Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Než začnete dělat mleté vepřové řízky, rozehřejte troubu na 150 °C - řízky se po usmažení pečou v troubě, aby byly šťavnatější.

2. Krok

Do mísy dejte mleté maso, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a studené mléko. Přidejte sůl a pepř. Promíchejte rukama; pracujte rychle. Směs musí zůstat studená.

3. Krok

Mezi dlaněmi vytvořte placičky. Měly by mít tloušťku asi 2,5 cm a průměr asi 13 cm.

4. Krok

Připravte si dva mělké talíře a jednu mísu. Na první talíř dejte mouku a na druhý strouhanku.Vejce v misce rozšlehejte vidličkou. Trochu je osolte.

5. Krok

Obalte připravené placičky v následujícím pořadí: Obalte je v následujícím pořadí: 1) mouka, 2) rozšlehaná vejce, 3) strouhanka.

6. Krok

Na pánvi rozehřejte silnou vrstvu sádla nebo řepkového oleje na středně vysokou teplotu.

7. Krok

Obalené řízky smažte z obou stran dozlatova.

8. Krok

Hotové řízky vložte do zapékací misky a vložte je na dvacet minut do předehřáté trouby. Tento krok zajistí, že masové placičky budou dobře propečené.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty