Hamburská vepřová kýta
Hamburská kýta je bohatá a voňavá delikatesa, která spojuje chuť kvalitního vepřového masa, pikantní marinádu a aromatické koření. Toto jídlo očaruje svojí výraznou chutí a je ideální volbou pro nedělní oběd s rodinou.
Ingredience
- 1 vepřová kýta
- 2 Lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 malou cibuli, nasekanou
- 70 ml sojové omáčky
- 50 ml medu
- 2 Lžíce Hořčice
- 1 lžíci mletého kmínu
- sůl a pepř na dochucení
- 200 ml vody
Nejnovější letáky
Postup
Vepřovou kýtu omyjte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na steaky o síle cca 2 cm.
V pánvi rozpalte olivový olej a na střední teplotě orestujte steaky z obou stran.
Nakrájenou cibuli a česnek přidejte do pánve a nechte zesklovatět.
Ve větší misku smíchejte sójovou omáčku, med, hořčici a kmín.
Osmažené steaky vložte do mísy s marinádou a pečlivě je v ní obalte.
Maso s marinádou přeneste do pekáče, zalijte vodou, zakryjte a vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů.
Pečte asi 4 hodiny, po každé hodině maso potírejte zbylou marinádou, dokud není maso nádherně měkké a křupavé.
Po upečení nechte maso chvíli odpočinout, poté jej nakrájejte a podávejte. Hamburská kýta na smetaně je také skvělou volbou.