INZERCE

Hamburská vepřová kýta

Hamburská kýta je bohatá a voňavá delikatesa, která spojuje chuť kvalitního vepřového masa, pikantní marinádu a aromatické koření. Toto jídlo očaruje svojí výraznou chutí a je ideální volbou pro nedělní oběd s rodinou.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 vepřová kýta Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 4 stroužky česneku, nasekané Přidáno do
  • 1 malou cibuli, nasekanou Přidáno do
  • 70 ml sojové omáčky Přidáno do
  • 50 ml medu Přidáno do
  • 2 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 1 lžíci mletého kmínu Přidáno do
  • sůl a pepř na dochucení Přidáno do
  • 200 ml vody Přidáno do
INZERCE

Postup

360 min.
1. Krok

Vepřovou kýtu omyjte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na steaky o síle cca 2 cm.

2. Krok

V pánvi rozpalte olivový olej a na střední teplotě orestujte steaky z obou stran.

3. Krok

Nakrájenou cibuli a česnek přidejte do pánve a nechte zesklovatět.

4. Krok

Ve větší misku smíchejte sójovou omáčku, med, hořčici a kmín.

5. Krok

Osmažené steaky vložte do mísy s marinádou a pečlivě je v ní obalte.

6. Krok

Maso s marinádou přeneste do pekáče, zalijte vodou, zakryjte a vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů.

7. Krok

Pečte asi 4 hodiny, po každé hodině maso potírejte zbylou marinádou, dokud není maso nádherně měkké a křupavé.

8. Krok

Po upečení nechte maso chvíli odpočinout, poté jej nakrájejte a podávejte. Hamburská kýta na smetaně je také skvělou volbou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty