Hamburger podle Pohlreicha
Hamburger podle Pohlreicha je gastronomická lahůdka, kterou vytvořil a popularizoval český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, známý svými televizními kulinářskými pořady. Pohlreichův hamburger se vyznačuje použitím kvalitního masa, často hovězího, pečeného na grilu nebo v pánvi, a je doplněn o další vybrané ingredience.
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 4 housky na hamburger
- 4 plátky syra
- 4 plátky slaniny
- 4 dopisy ledového salátu
- 4 plátky rajčete
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- kečup
- Hořčice
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
Postup
Do mletého masa přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Důkladně promíchejte a vytvořte z masa čtyři stejnoměrné placičky.
Placičky osolte a opepřete z obou stran.
Na rozpálenou pánev s trochou olivového oleje osmažte placičky z každé strany 3-4 minuty či podle vaší chuti (pro medium well stačí 5 minut).
Na placičky položte plátek sýra a nechte rozpustit.
Zatím si rozpálíme další pánev, kde opečeme plátek slaniny a housky na hamburger.
Na spodní část housky dáváme salát a plátek rajčete.
Na to položíme maso s rozpuštěným sýrem.
Na maso dáme plátek slaniny a potřeme kečupem, hořčicí a majonézou (dle chuti).
Hamburger přikryjeme vrchní houskou a můžeme podávat.