Guláš Samuraj
Samurajský guláš je výrazně kořeněné a chuťově vyvážené jídlo plné aroma a indulgence. Kombinuje tradiční recept na guláš s jemnou vlivem asijských a orientálních koření. Je perfektním pokrm pro večeři s přáteli nebo rodinou.
Ingredience
- 500 g hovězího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- papriky
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička skořice
- 1 lžička soli
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
- 2 Lžíce rajčatového protlaku
- 2 Lžíce oleje
- 500 ml vývaru
- 1 Lžíce hké mouky
- 1 Lžíce ostré hořčice
- sůl a pepř podle chuti
- Koriandr nebo petrželka na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Maso nakrájejte na menší kostky a očistěte cibuli a česnek. Papriky nakrájejte na tenké proužky.
Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezačnou hnědnout.
3 Přidejte na pánvi mletou sladkou papriku, kmín, kari koření, skořici, sůl a pepř. Promíchejte a nechte chvíli povařit.
Přidejte maso na pánvi a opékejte ho z každé strany.
Přidejte nakrájené papriky a pokračujte v pečení do změkčení.
Pidete rajčatový protlak a vývar a přiveďte k varu.
Vařte guláš na mírném ohni přikryým poklicí po dobu asi 1,5-2 hodin, dokud maso nezměkne.
Smíchejte hladkou mouku s trochou vody, abyste získali hustou pastu. Přidejte ji do guláše a nechte vše vařit dalších 10 minut.
Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Přidejte lžíci ostré hořčice a promíchejte.
Podávejte na talíře s plátkem chleba nebo knedíkem. Ozdobte j koriandrem nebo petrželkou.